Епизод 19 – На курорт

Пролог

Заекът слиза от самолет заедно с други животни. Вълкът откъртва една дъска от оградата на летището и вижда Заека. Успява да се мушне заедно с багажа и излиза на багажната лента точно срещу Заека. Вълкът хваща Заека и го пъха в един празен кашон, но багажът трябва да мине проверка на скенер. Вълкът слага кашона за проверка и на екрана на компютъра се показва жив скелет. Носорогът-митничар показва на Вълка екрана и иска обяснение. Заекът разбира, че го гледат и нарочно започва да плаши Вълка, който припада. Носорогът отива да го вдигне от земята и в създалата се суматоха Заекът успява да се измъкне от кашона и да стигне до вратата. На Вълка обаче му се привижда бягащ скелет, тръска си главата да му се проясни мисълта, чак тогава вижда, че това е Заекът, вдига юмрук и се заканва: „Ну, шкелет, погоди!“.

Основен сюжет

Част 1

Вълкът и Заекът са на плаж на екзотичен остров. Вълкът си прави снимка, като си пъха главата над картина на културист. Опитва се да прави мускули и в този момент вижда Заека, който се гласи да се спуска на водна пързалка. Вълкът грабва една чужда плажна чанта и застава на изхода на пързалката с разтворена чанта, така че Заекът да падне направо в нея. Заекът обаче вижда капана. В това време Хипопотамът се качва да се спуска на водната пързалка. Заекът му отстъпва ред. Хипопотамът пада върху Вълка с чантата. След известно време Вълкът изплува и се заканва с юмрук на Заека: „Ну, погоди!“.

Част 2

Заекът надува дюшек на плажа. Вълкът се е скрил зад кабинката за преобличане и се чуди как да хване Заека. Пъха се под един дюшек и започва да ходи с него, за да доближи Заека незабелязано. Тъкмо го достига, от морето излиза Хопопотама и ляга върху дюшека, под който е Вълкът. Вълкът едва успява да избяга да не го смажат, като прокопава тунел в пясъка. В това време една Свиня с кокетна шапка, с три чифта сутиени, а на кръста с вързана плажна кърпа с нарисувана рибка, се отправя към кабинката за преобличане. Вълкът й открадва банския, кърпата и шапката и така дегизиран, доближава до Заека и протяга ръце да го хване. В безизходицата Заекът успява да сложи единия сутиен върхе очите на Вълка и да избяга. Ядосаният Вълк хвърля маскировката, без кърпата около кръста, рита всичко наоколо, но изритва и заровения в пясъка Хипопотам. Хипопотамът изхвърля Вълка в морето. Там Вълкът обаче вижда Заека, който си плува спокойно на дюшек. Вълкът сграбчва дюшека със Заека, но една Акула помисля нарисуваната рибка за истинска и налапва кърпата. Вълкът скача на дюшека при Заека, Акулата се подава над водата и иска да изяде и двамата. Пред опасността главните герои се съюзяват, Вълкът прегръща здраво Заека, а Заекът се сеща да отпуши тапата на дюшека и излизащият въздух ги тласка по-далече от Акулата. Започва преследване с хищната риба, накрая Акулата си удря тоса в една шамандура и нашите герои се спасяват. Дюшекът обаче продължава да лети. Заекът се закача на една мрежа за плажен волейбол. Вълкът се приземява върху едногърба камила, която става двугърба.

Част 3

Заекът се готви да лети с парашут, теглен от моторна лодка. Вълкът изхвърля Бобъра, който кара лодката и отвлича Заека. Като навлизат навътре в морето, Вълкът започав да се катери по въжето към Заека, но Заекът откача парашута, полита и се приземява на плажа. Вълкът пада във водата хванал въжето и моторната лодка го повлича още по-навътре в морето. Вълкът крещи „Ну, погоди!“.