https://www.youtube.com/watch?v=yAQiiJ1Bs0k

Епизод 18 – Супермаркет

Пролог

Вълкът си е купил бира, но не може да я отвори. Пробва на няколко места, накрая на вратата на луксозна кола. Бирата не се отваря, но се отваря вратата на колата. В това време по улицата минава Заека. Вълкът го грабва, хвърля го в колата, влиза и той. Колата има всякакви екстри, накрая се показват две чаши. Вълкът отново пробва да отвори бутилката и натиска нещо в колата. Колата тръгва с бясна скорост, носи се из града, после извън него, минава под един ТИР, остава без покрив, накрая тръгва без път из полето и се блъска в едно дърво. Двамата герои обаче са невредими. Заекът хуква да бяга, а Вълкът – да го гони на нещо като тротинетка, което е останало от колата след удара. Вълкът крещи „Ну погоди!“.

Основен сюжет

Част 1

Действието се развива в супермаркет „Берьозка“*. Заекът си избира продукти. Вълкът го хваща, слага го в своята количка и избира продукти за заешко печено. Чупи бутилка олио и започва да се пързаля по мазнината на пода, като увича и Хипопотама-управител на магазина. Двамата се пързалят и танцуват по мазната ивица като двойка от фигурно пързаляне, накрая влетяват в кабина за моментално фото и се снимат. Заекът се смее на неочакваното представление.

Част 2

Заекът е пред щанда със спортни сотки и си избира ракета и топки за тенис. Вълкът е включил прахосмукачка, засмуква топките, накрая и самия Заек. Вълкът сяда на прахосмукачката и се понася щастлив върху нея. Прахосмукачката обаче е включена и от отвора й излитат топките и Заека, без Вълкът да забележи това. Междувременно Вълкът се блъска в Хипопотама-управител и отново влетяват в кабинката за моментално фото.

Част 3

Заекът е пред щанда за железария. Вълкът го следи, но чува, че идва Хипопотама и се скрива в един сейф. Сейфът се заключва и Вълкът не може да излезе. Заекът безуспешно се опитва да разбие сейфа с различни инструменти. Накрая Вълкът иска да си запали цигара, но запалката не работи. Ядосан Вълкът я хвърля на пода и газта от нея се разлива. Вълкът си подава цигарата през ключалката на сейфа и моли Заекът да я запали. Заекът пали цигарата, газта в сейфа се запалва, става експлозия. Хипопотамът идва да види какво става, отново се сблъсква с Вълка и за трети път се снимат в моменталното фото.

Част 4

Заекът е пред щанда за детски играчки и си харесва играчка-робот, която се управлява с дистанционно. Двамата започват да танцуват. Появява се Вълкът, като управлява голям робот-играчка. Двата робота започват битка със светлинни мечове, като създават алюзия за битка на джедаи. Роботът на Заека побеждава. Вълкът попада в космическа центрофуга-атракцион, която започва бясно да се върти. Вълкът крещи „Ну погоди!“.

Догато Вълкът е в сейфа звучи песента на Михаил Шуфутинский — „Таганка“.