Warning: A non-numeric value encountered in /home/kalufibg/masha.bg/wp-content/themes/truemag/single-inbox.php on line 22

Warning: A non-numeric value encountered in /home/kalufibg/masha.bg/wp-content/themes/truemag/single-inbox.php on line 64

Warning: A non-numeric value encountered in /home/kalufibg/masha.bg/wp-content/themes/truemag/single-inbox.php on line 65

Епизод 45 – Объркана история

Мечока си е взел нов пъзел и сяда да си го реди с удоволствие на чаша чай, сладко и гевречета. Изведнъж се сеща, че ако дойде Маша, ще разхвърля пъзела, ще блъска по масата, въобще ще му развали спокойствието. Миша решава да се скрие от момиченцето, като си направи площадка от дъски високо на някой бор. Грабва дърводелските инструменти и няколко дъски, и се качва на един от боровете пред къщичката.

В това време Свинята седи на стълбите пред къщичката на Маша и чете роман за Шерлок Холмс. Маша пропълзява тихо през вратата и грабва книжката. Започва да чете, а Свинята тича след нея да чете и тя.

Междувременно Мечока кове площадката на бора, но вижда как Заека краде моркови от градината. Миша се разсейва и си удря пръста с чука. Слиза бързо от бора да се превърже, разхвърля къщичката да търси бинт и тъкмо е превързал пръста си, когато вижда Маша и Свинята да идват по пътеката, като още четат романа. Мечока бързо се качва на бора, дърпа стълбата и доволен започва да си реди пъзела. Маша и Свинята довършват романа и Маша иска да има възможност да реши някой труден случай като детектив. В това време момиченцето и животинчето виждат разхвърляната къщичка на Миша и се заемат да разкрият причината за бъркотията.

Най-напред Маша се облича като Шерлок Холмс и започва да повтаря, че всичко е елементарно (по прочутия израз „Елементарно, Уотсън“), а Свинята си слага шапката на доктор Уотсън. Започват да претърсват къщичката и виждат, че хладилникът е съвсем празен, което е необичайно, а пред него се търкалят сака за ловене на насекоми и счупената вилица на Вълците. Маша и Свинята отиват до линейката без колела на Вълците и ги виждат как се угощават със съдържанието на чуждия хладилник. Маша арестува Вълците и ги пита да признаят къде са скрили Мечока. Те си признават, че са ловили пеперуди, когато са видели празната къщичка на Миша. Отворили са хладилника, откраднали са яденето от него, но не са виждали Миша.

По пътя, обаче се срещнали Заека, който е носел празна кофа. Миша, Свинята и Вълците отиват при Заека, който тъкмо си реди пирамида от крадените моркови. Маша арестува и него, а Заека разказва, че тъкмо е крал моркови, когато Мечока паднал от някъде и си разпилял инструментите. Заека се досеща и посочва високия бор пред къщичката. Мечока тъкмо си довършва подреждането на пъзела на спокойствие. Животните се качват едно върху друго, за да могат Маша и Свинята да се покатерят на бора. Най-сетне двете стигат площадката, където седи Миша и го стряскат с появата си. Мечока пада отвисоко, Вълците тичат с носилка и го вкарват в линейката.

Епизодът завършва как Миша лежи на дивана с превръзка върху натъртеното място, а пред него на пода Маша и Свинята успешно приключват с реденето на пъзела.

Поредица: Маша и Мечока
Заглавие: Никой не се ражда герой
На руски: Героями не рождаются
Епизод: 45
Сезон: 2014